سامانه تی اس سی گمرک (TSC) یا “ترخیص سریع کالا” در واقع یک عدد ۴ رقمی است که در بخش انتهایی کد تعرفه گمرکی هر کالا آورده می شود. تی اس سی گمرک به منظور یکسان سازی ارز کالاهای وارداتی گمرکی تعیین شده است.
اگر در تعیین تعرفه کالا اشتباه شود و یا به تشخیص گمرک متناسب با کالا نباشد، مشکلاتی را برای صاحب کالا به وجود خواهد آورد. بیشتر این مغایرت ها که در تعیین تعرفه کالا اتفاق می افتد، بین صاحب کالا و گمرکات اختلاف حاصل می شود. برای رفع مشکلات پیش آمده الزاما باید پرونده به کمیسیون رسیدگی اختلافات گمرکی ارجاع داده شود. از این رو گرفتن تعرفه قانونی و متناسب و تعیین دقیق اخذ ورودی کالا از طریق شناسه ارزش کالا یا TSC باعث جلوگیری از این مشکلات می شود.
بهرهوری بالای تی اس سی در کاهش هزینهها و زمانهای مربوط به ترخیص کالا، برای تجار و دستاندرکاران گمرک فواید قابل توجهی به همراه دارد. این سیستم به گمرکها این امکان را میدهد تا با شفافیت بیشتری عمل کنند و اطمینان دهند که فرآیندهای گمرکی مطابق با استانداردهای جهانی پیش میرود. همکاری بین گمرک و تجار با استفاده از TSC، به تحقق اهداف تجاری و ارتقای کیفیت خدمات کمک میکند.
کد TSC (Tariff specification code) یک کد منحصر به فرد است که به هدف شناسایی و تسهیل فرآیندهای گمرکی برای هر واردکننده و صادرکننده در سیستم تی اس سی گمرک تخصیص مییابد. تخصیص این کد مراحل خاصی دارد که به شرح زیر است:
برای دریافت کد TSC، متقاضی ابتدا باید در سیستم گمرکی ثبتنام کند. این مراحل معمولاً شامل ارائه اطلاعات پایه مانند نام و نام خانوادگی، شماره ملی، شماره ثبت شرکت، و آدرس محل فعالیت تجاری است.
شما می توانید قبل و بعد از تحویل کالا به گمرک برای ثبت شناسه در سامانه TSC اقدام نمایید؛ به طور کلی می توانید با نام محصول و برند خود در سامانه ثبت کنید. سپس برای ثبت شناسه، باید مدارک مورد نیاز را در سامانه بارگزاری نمایید. همچنین تعداد کالا نیز باید به درستی ثبت شود که در ادامه برای ارسال بار مشکلی به وجود نیاید.
مطالعه بیشتر: حمل خرده بار به ترکیه
سامانه شناسه کالا اطلاعات مختلفی را در اختیار کاربران قرار میدهد که شامل موارد زیر است:
1. شناسه کالا: یک کد منحصر به فرد برای هر کالا که به شناسایی آن کمک میکند.
2. نام کالا: نام دقیق و رسمی کالا که در اسناد و مدارک گمرکی استفاده میشود.
3. توضیحات کالا: اطلاعات اضافی درباره ویژگیها، کاربردها و مشخصات فنی کالا.
4. دستهبندی کالا: طبقهبندی کالا بر اساس نوع و کاربرد آن، که میتواند شامل گروههای مختلف صنعتی و تجاری باشد.
5. واحد اندازهگیری: واحدی که برای اندازهگیری مقدار کالا استفاده میشود (مثلاً کیلوگرم، عدد، متر و غیره).
6. قیمت پایه: قیمت تعیین شده برای کالا که به عنوان مبنای محاسبه عوارض گمرکی استفاده میشود.
7. کشور مبدا: کشوری که کالا از آنجا وارد میشود و اطلاعات مربوط به تعرفههای گمرکی آن.
8. مدارک مورد نیاز: فهرستی از مدارکی که برای واردات یا صادرات کالا نیاز است.
9. وضعیت قانونی کالا: اطلاعاتی درباره مجاز یا غیرمجاز بودن کالا برای واردات یا صادرات.
این اطلاعات به تجار و واردکنندگان کمک میکند تا روند واردات و صادرات کالا را بهصورت مؤثر و قانونی انجام دهند.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم شما را با سامانه TSC که یکی از سامانه های ارزش کالا می باشد آشنا کنیم. سیستم گمرکی TSC سیستمی برای ثبت و ردیابی کالاهای صادراتی و وارداتی شما عزیزان است. شما برای ثبت ارزش کالای خود قبل از ارسال می توانید از این سامانه استفاده کنید.
همان طورکه در بخش های قبلی نیز گفتیم، برای این که کارهای ثبت ارزش کالا، به راحتی انجام شود، بهتر است این کار را به یک شرکت حمل و نقل بین المللی معتبر که در این زمینه تخصص و مهارت دارد بسپارید، شرکت حمل و نقل بین المللی کیهان مسیر آسیا ارائه دهنده انواع خدمات تخصصی در زمینه صادرات و واردات کالا می باشد.
شرکت حمل و نقل بین المللی کیهان مسیر آسیا، با چندین سال سابقه درخشان در زمینه حمل و نقل بین المللی، بسته بندی کالا، ترخیص کالا و… آماده ارائه خدمات مختلف برای ثبت و ردیابی کالاهای صادراتی و وارداتی شما عزیزان است. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سامانه ارزش کالا می توانید با کارشناسان ما از طریق لینک های زیر در ارتباط باشید.
راه های ارتباطی با شرکت
سوالات متداول 😉