به سایت کیهان مسیر آسیا خوش آمدید.

آدرس:

ایران - مشهد، ذکریا شمالی، خیابان رضوی 8، ذکریا 3، پلاک 138 طبقه 2

کیهان مسیر آسیا

ایمیل:

info@translogisticsir.com

4 گروه علائم تجاری اختصاری در حمل ونقل بین المللی

4 گروه علائم تجاری اختصاری در حمل ونقل بین المللی

صنعت حمل و نقل بین المللی نیز مانند بقیه صنایع دارای علامتهاو حروف اختصاری خاص و منحصر به فرد است. آشنایی با این علائم برای شما که علاقمند به صنعت حمل و نقل بین المللی هستید می تواند مفید باشد. ما در این مقاله سعی کردیم به علائم تجاری اختصاری در حمل ونقل بین المللی بپردازیم.

اگر شما هم قصد ورود به عرصه حمل و نقل را دارید حتما یکی از واجبات کار این است که هنگام معامله با خریداران خارجی با علائم تجاری اختصاری آن حوزه آشنا باشید. اما در بیشتر حالت ها این اصطلاحات ممکن است برایتان ناشناخته هستند.

اما شما به عنوان یکی از پرسنل تجاری مسئول موظف هستید تا با این اصطلاحات آشنایی داشته باشید. در ادامه بررسی علائم تجاری اختصاری همراه ما باشید.

 

علائم تجاری اختصاری در حمل ونقل بین المللی

به طور اختصار این موارد به 4 گروه تقسیم می شوند.

  1. گروه C: کرایه آن زمانی اخذ می شود که کالا در مبدا به خریدار تحویل داده شده باشد.

  2. گروه D: زمانی از گروه D استفاده می شود که کالا در مقصد تحویل داده شود.

  3. گروه E: در این گروه کالا در مبدا یا نقطه‌ای که کالا ارسال شده تحویل داده می‌شود.

  4. گروه F: در این گروه کالا بدون پرداخت کرایه حمل در مبدأ به خریدار تحویل داده می‌شود.

گروه C شامل:

 

CIF (Cost, Insurance and Freight یا سی.ای.اف): مخصوص حمل دریایی بوده و شامل ارزش، بیمه و کرایه حمل تا مقصد است. CIP (Carriage and Insurance Paid to یا سی.آی.پی): به معنی تحویل و پرداخت کرایه حمل و بیمه تا مقصد است که در مسیر حمل و نقل مرکب استفاده می‌شود.
CPT (Carriage Paid To یا سی.پی.تی): به معنی تحویل و پرداخت کرایه حمل در مقصد است. معمولا در مسیر حمل مرکب استفاده می‌شود ولی در حمل و نقل زمینی و هوایی نیز کاربرد دارد. CFR (Cost and Freight یا سی.اف.آر): به معنی هزینه یا ارزش کالا و کرایه حمل تا کشور و شهر مقصد است، در این روش هزینه حمل با فروشنده بوده و هزینه بیمه با خریدار است و در حمل دریایی استفاده می‌شود.

 

گروه D شامل:

 

DEQ (Delivered Ex Quay یا دی.ای.کیو) تحویل در اسکله‌ مقصد DES (Delivered Ex Ship یا دی.ای.اس): تحویل در عرشه کشتی مقصد
DAF (Delivered At Frontier یا دی.ای.اف): تحویل در مرز (مرزی که تعیین شده است) DDU (Delivered Duty Unpaid یا دی.دی.یو): بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی در مقصد کالا تحویل داده می‌شود.
DDP (Delivered Duty Paid یا دی.دی.پی): با پرداخت حقوق و عوارض گمرکی در مقصد کالا تحویل داده می‌شود.

 

گروه E شامل:

 

EXW (Ex Works یا ای.ایکس.دابلیو): به معنی تحویل کالا در نقطه‌ی مبدا یا محل کار

 

گروه F شامل:

 

FCA (Free Carrier یا اف.سی.ای): در این روش کالا درون کامیون،‌ قطار یا هواپیما در مبدا تحویل داده می‌شود و هزینه حمل و نقل به عهده‌ی خریدار است. FAS (Free Alongside Ship یا اف.ای.اس): در این روش کالا در بندر مبدا در کنار کشتی تحویل داده می‌شود و هزینه حمل و نقل و بیمه و بازرسی بر عهده‌ی خریدار است.
FOB (Free On Board یا اف.اُو.بی): در این روش وقتی کالا از نرده کشتی عبور داده شد ریسک فروشنده در همان مبدا پایان یافته و در عرشه کشتی کالا تحویل داده می‌شود. هزینه حمل و نقل آن نیز بر عهده خریدار می‌باشد.

 

دیگر علائم تجاری اختصاری عبارتند از:

 

c.c.t= مخفف کلمات Common Custom Tariff  به معنای تعرفه گمرکی مشترک می باشد.

C & f= مخفف کلمات Cost & Freight  به معنای بهای کالا شامل قیمت کالا به همراه هزینه حمل و نقل و بیمه تا تحویل در بندر مقصد

CIF= مخفف کلمات Cost, Insurance and freight به معنای ارزش بیمه بار و هزینه حمل کالا (کرایه) می باشد ، در این روش فروشنده موظف است هزینه بیمه دریایی بار را در قبال فقدان و یا خسارت پرداخت نماید.

CIP = مخفف کلمات Frieght or Carriage and Insurance Paid to در این روش کرایه حمل و بیمه تا مقصد پرداخت شده و مسئولیت فروشنده پس ازتحویل کالا به اولین حمل کننده پایان میپذیرد.

CMR= مخفف کلمات Convention Merchandises Routiers به معنای قرارداد بین المللی حمل و نقل جاده ای کالا

CMR TRUCK By way bill= به بارنامه حمل با کامیون اطلاق می شود.

Cabotage= حمل ونقل کالا بین بنادر یک کشور، به حمل کالا از یک بندر به بندر دیگر در امتداد ساحل و تجارت ساحلی اطلاق می شود.

Carrier= به حمل کننده کالا اطلاق می شود. کریری یکی از مهم ترین وظایف شرکت های حمل و نقل بین المللی می باشد.

Forwarder= فورواردری به خدماتی اطلاق می شود که طی آن شخص یا یک شرکت حقوقی در قبال دریافت اجرت، مقدرات انتقال کالا از یک کشور به کشور دیگر را فراهم می کند.

B/L Received for shipment= به معنای بارنامه می باشد.تمامیکالاها جهت خروج از مرز نیاز به اخذ بارنامه دارند.

با استفاده از قوانین اینکوترمز و روش‌های حمل بین‌المللی همواره می‌توان از بالاترین امنیت وکیفیت حمل و نقل و ترانزیت جهانی بهره‌مند شد.

 

شرکت حمل و نقل بین المللی کیهان مسیر آسیا مفتخر است تا در راستای ارتقاء سطح کیفی در زمینه حمل و نقل بین المللی و بازرگانی مطالبی را جهت آموزش اصطلاحات حمل و نقل بین المللی به انگلیسی و فارسی در زمینه های حمل و نقل زمینی، حمل و نقل دریایی، حمل و نقل هوایی و خدمات گمرکی برای عزیزان و مراجعه کنندگان به سایت فراهم آورد. همچنین می توانید جهت مشاوره رایگان و استفاده از خدمات کیهان مسیر آسیا از طریق لینک های زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

phone

 

call to action

 

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را با علائم تجاری اختصاری در حمل ونقل بین المللی آشنا کنیم تا از آن بهره ببرید. شرکت حمل و نقل کیهان مسیر آسیا با 30 سال تجربه در صنعت حمل و نقل بین المللی از جمله: ارسال خرده بار به دبی، صادرات به آبیجان، ارسال خرده بار به ترکیه و دیگر کشورها همراه شما خواهد بود.

سوالات متداول 😉

علائم تجاری اختصاری چیست؟
علائم تجاری اختصاری، نمادها یا کلمات کوتاهی هستند که برای شناسایی نوع خاصی از کالا یا خدمات استفاده می‌شوند. این علائم معمولاً شامل حروف اختصاری یا کدهای خاصی هستند.
چرا علائم تجاری اختصاری در حمل و نقل مهم هستند؟
این علائم به تسهیل در شناسایی، دسته‌بندی و مدیریت کالاها کمک می‌کنند. همچنین در کاهش اشتباهات در حمل و نقل و اطلاع‌رسانی به مشتریان و ذینفعان بسیار موثرند.
چگونه می‌توان به اطلاعات بیشتر درباره علائم تجاری اختصاری دسترسی پیدا کرد؟
می‌توانید به وب‌سایت‌های رسمی ثبت علائم تجاری یا منابع مربوط به تجارت بین‌المللی مراجعه کنید. همچنین از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان کیهان مسیر آسیا می توانید در ارتباط باشید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.