به سایت کیهان مسیر آسیا خوش آمدید.

آدرس:

ایران - مشهد، ذکریا شمالی، خیابان رضوی 8، ذکریا 3، پلاک 138 طبقه 2

کیهان مسیر آسیا

ایمیل:

info@translogisticsir.com

شیپینگ اوردر چیست ؟ راهنمای دریافت شیپینگ اوردر

شیپینگ اوردر چیست ؟ راهنمای دریافت شیپینگ اوردر

راهنمای کامل دریافت شیپینگ اوردر

شیپینگ اوردر چیست؟ راهنمای دریافت شیپینگ اوردر چگونه است؟

یکی از اصطلاحات رایج در صنعت حمل و نقل دریایی شیپینگ اوردر می باشد که راه تجارت جهانی را برای بازرگانان در سراسر جهان مسیر نموده در این مقاله قصد داریم نحوه دریافت شیپینگ اوردر و مراحل آن آشنا کنیم و بگوییم فرم (shipping order) در چه صورت صادر می شود.

مفهوم شیپینگ اوردر برای ارسال بار به روش دریایی

شیپینگ اوردر متشکل از دو واژه انگلیسی (Shiping) و واژه (Order)  می‌باشد. شیپ به معنای کشتی و اوردر به معنی دستور یا سفارش دادن است. اما مفهوم شیپینگ اوردر در حمل و نقل دریایی چیست و به چه فرایندی اطلاق می شود؟

در ابتدا باید بگوییم: گاهی از عنوان سفارش حمل‌ونقل (SO) نیز به‌ جای شیپینگ اوردر استفاده می‌کنند. سفارش حمل‌ونقل (SO) این سند در واقع مدرکی است که شرکت کشتیرانی آن را صادر می‌کند و نشان می‌دهد که تمام تجهیزات موردنیاز در کشتی وجود دارد و می‌تواند برای حمل‌ونقل کالا مناسب باشد.

 

اطلاعات شیپینگ اوردر شامل چه مواردی است؟

در این مدرک اطلاعات کاملی درباره بارگیری، تحویل و تخلیه کالا و کانتینر در مقصد نیز درج می‌شود. شیپینگ اوردر شامل تمام اطلاعات مربوط به زمان‌بندی تخلیه کانتینر در بندر است. البته علاوه‌ بر این موارد، اطلاعات دیگری نیز در این مدرک وجود دارد.

 

باید به این نکته توجه داشته باشید که اطلاعات موجود در تمام شیپینگ اوردرها مشابه یک دیگر نیستند و این اطلاعات می توانند با هم متفاوت باشند، اما به طور کلی یک سری اطلاعات کلی هستند که در تمامی سفارش ها وجود دارند که عبارتند از:

  • اطلاعات ارسالکننده محمولهفرستنده بار کسی است که محموله را با کشتی به مقصد موردنظر خود میفرستد. 
  • اطلاعات حامل محمولهمفهوم شیپینگ اوردرنشان میدهد که اطلاعات مربوط به حامل هم باید در این سند باشد. حامل شرکت حمل و نقل یا خط کشتیرانی است که محموله شما را حمل میکند. 
  • نوع محمولهدر سفارشنامه حمل و نقل باید اطلاعاتی درمورد نوع بار هم باشد تا حامل بداند که بار از چه نوعی است. 
  • شماره بارنامهبارنامه سندی است که فرستنده آن را از شرکت حمل و نقل دریافت میکند و در واقع نشان ‌دهنده قانونی‌بودن بار شماست. 
  •  محل دریافت محمولهمکان تحویل بار به حامل 
  • محل بارگیری بار: اینجا درواقع همان بندری است که محموله را درون کانتینر قرار میدهند و آن را داخل کشتی میگذارند. 
  • محل تخلیه محموله: بندر مقصد مورد نظر که بار در آنجا تخلیه شده و برای ارسال به مقصد اصلی (دست گیرنده) آماده میشود.  
  • بندر ترانشیپ: اگر مقصد محموله جایی باشد که برای رسیدن آن به جابه‌جایی بار بین دو کشتی نیاز باشد، باید در یک بندر بار را تخلیه و دوباره آن را در کشتی بعدی بارگیری کرد. به این بندر، بندر ترانشیپ میگویند. 
  • نام کشتی و شماره سفر: کشتی‌ها هر کدام دارای نام و اطلاعات شناسایی هستند.
  • نوع کانتینرکانتینرهایی که برای قراردادن محموله‌ها در کشتی مورد استفاده قرار میگیرند نوع کشتی باید مشخص شود.
  • زمان صدور سندتاریخ و ساعتی که در آن شیپینگ اوردر صادر شده هم باید در این سند درج شود.
  • وزن محموله: یکی دیگر از مهمترین اطلاعاتی که باید در سفارش حمل و نقل درج شود همین وزن بار است. 

 

شیپینگ اوردر چیست ؟ راهنمای دریافت شیپینگ اوردر

مراحل شیپینگ اوردر

چنانچه بازرگانی قصد ارسال بار به کشورهای دیگر مثل صادرات به ماتادی یا دیگر کشورها را دارد نیاز به شیپینگ اوردر و تاییدیه رزرو محموله در کشتی را دارد. بعد از سپری کردن مراحل و دریافت برگه سفارش حمل و نقل (so) می توانید تمامی فعالیت های تجاری خود را انجام دهید.

 

مراحل شیپینگ اوردر عبارتند از:

  • مرحله اول: تجار برای دریافت شیپینگ اوردر با مسئول شرکت حمل و نقل بین المللی تماس گرفته تا از قیمت ها و شرایط همکاری مطلع شود. باید با یک شرکت معتبر که سابقه خوبی در حمل و نقل دارد در ارتباط باشید تا از خسارت های احتمالی جلوگیری شود.
  • مرحله دوم: اعلام قیمت به مشتری؛ در این مرحله مسئولین فروش شرکت ها باید با استفاده از ارتباطاتی که با شرکت حمل و نقل بین المللی دارند بهترین نرخ و پایین ترین زمان ترانزیت کالا را همراه با سایر خدمات سرویس دهی کشتی به مشتری اطلاع رسانی کنند.
  • مرحله سوم: رزرو کانتینر؛ بعد از این که مشتری از نرخ حمل و نقل بار و سایر جزئیات نرخ کرایه حمل آگاه شد باید درخواست رزرو کانتینر را به خط کشتیرانی ارسال کند.

به درخواست رزرو کانتینر در اصطلاح حمل و نقل Booking Request می‌گویند. در این درخواست جزئیات مختلفی قید شده است از جمله:

  1. تعداد کانتینر درخواستی
  2. نوع کالا
  3. چگونگی بسته بندی
  4. بندر مبدا و بندر مقصد به همراه آدرس مقصد نهایی
  5. نرخ توافق شده با خط کشتیرانیمحل پرداخت کرایه حمل بار

 

  • مرحله چهارم: تمامی تعهد نامه‌ها به همراه شماره رزرو به مشتری و نماینده او در محل قرار گیری (به صورت مکتوب و با ذکر کلیه شرایط و نرخ توافق) ارسال می‌شود.
  • پس از تحویل اسناد به خط کشتیرانی توسط مشتری، باید برای دریافت شیپینگ اوردر پیگیری شود. شیپینگ اوردر باید قبل از حرکت برای کشتیرانی ارسال و تاییدیه آن دریافت شود.
  • مرحله پنجم: پیگیری های تلفنی برای دریافت پیش نویس بارنامه و همچنین دریافت اطلاعاتی از جمله نام کشتی ها و ETA می بایست توسط کارکنان بخش ترافیک انجام شود و اطلاعات لازم برای مشتری ارسال گردد.
  • مرحله ششم: پیگیری‌های لازم برای دریافت بارنامه تاریخ‌دار (Shipped on Board Dated) و دریافت صورت‌حساب (Invoice) از کشتیرانی انجام می‌شود. سپس صورت‌حساب نهایی توسط بخش حسابداری شرکت صادر و بارنامه تاریخ‌دار و صورت‌حساب برای مشتری ارسال می‌شود.
  • مرحله هفتم: تسویه با کشتیرانی انجام می شود و اصل بی ال Original B/L همراه با نامه تلکس ریلیز Telex Release از شرکت حمل و نقل دریافت می گردد.

 

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم شیپینگ اوردر چیست و راهنمای دریافت شیپینگ اوردر را مورد بحث قرار دهیم و مهمترین اصل برای تجارت بصورت دریایی به دیگر کشورها وجود مدارک مورد نیاز است.

چنانچه اگر سوالی درباره نحوه دریافت شیپینگ اوردر یا حمل و نقل کالا دارید می توانید از طریق لینک های درج شده در زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

بازخورد تجربیات شما باعث دلگرمی ماست از طریق دیدگاه همین مقاله می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول 😉

شیپینگ اوردر چیست؟
شیپینگ اوردر مدرکی است که مشخصات دقیق کالاهایی که قرار است ارسال شوند را ثبت می‌کند و اطلاعات لازم برای حمل و نقل را فراهم می‌آورد.
شیپینگ اوردر شامل چه اطلاعاتی است؟
معمولاً شامل نام و آدرس فرستنده و گیرنده، نوع کالا، مقدار، وزن، ابعاد، تاریخ ارسال، و هزینه‌های حمل و نقل می‌شود.
آیا می‌توانم شیپینگ اوردر را تغییر دهم؟
بله، در بیشتر موارد می‌توانید اطلاعات شیپینگ اوردر را قبل از ارسال کالا تغییر دهید، اما بهتر است در اسرع وقت و در صورت امکان با شرکت حمل و نقل تماس بگیرید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.